Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Suncani Krug

    Samo da ne zavrsimo ko i oni u filmu!

    avatar

    10.03.2005. (00:12)    -   -   -   -  

  • ppl

    ...je li na gore navedeno povezana i prekjucerasnja izjava Greenspan-a o uvodjenju novog poreza u US koji bi bio slican kao i PDV u Europi tj hibrid poreza na dodanu vrijednost i poreza na potrosnju?

    avatar

    10.03.2005. (09:54)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    pa zapravo nije povezano ali radi se samo o PODRSCI jer Greenspan i FEDSi NEMAJU NIKAKVU MOC kada se radi o uvodjenju novih poreza, samo mogu izraziti svoje misljenje o IDEJI, koje naravno odmah biva publicirano drugacije! Taxa koju ti spominjes vec postoji u mnogo saveznih drzava (kao i kanadi) i placa se prilikom KUPOVINE. U kanadi npr. se placa 7% GST i u nekim provincijama jos dodatni 7% PST kako za koju robu. ono sto je Greenspan zapravo rekao je da smatra dobru IDEJU da se cijeli TAXENI SISTEM REFORMIRA i da se TEZISTE TAXE POMAKNE SA INCOME TAX (taxu koja prvenstveno oporezuje ZARADU) na NEKU VARIJANTU SPENDING TAXE koja bi prvenstveno oporezovala POTROSNJU! To je samo njegovo misljenje kao ekonomiste jer smatra da bi taxiranje potrosnje odvratilo ljude od prevelike potrosnje i okrenulo ih STEDNJI! evo dolje slijedi mali izvadak:

    avatar

    10.03.2005. (10:16)    -   -   -   -  

  • Ego

    Jos jedan clanak sa gotovo identicnim naslovom: http://www.kitco.com/ind/Barbera/feb282005.html Optionmaster, ne mogu da nadjem tvoj email na blogu. Je li to namjerno, ili slucajno, ili sam ja corav :)

    avatar

    10.03.2005. (12:07)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    WASHINGTON — Alan Greenspan, the chairman of the Federal Reserve, cautiously endorsed a shift in the tax system on Thursday from one that primarily taxes what people earn to one that taxes what they spend.Testifying before a presidential advisory panel on overhauling the tax code, Greenspan steered away from sweeping proposals to replace the income tax with a national sales tax. But he supported what many of President Bush's advisers see as a backdoor version of a consumption tax: expanding the role of tax-free savings accounts so that people could shield their income from taxes until they actually spend it. "Many economists believe that a consumption tax would be best from the perspective of promoting economic growth — particularly if one were designing a system from scratch — because a consumption tax is likely to favor saving and capital formation," Greenspan said. But he warned that shifting to a new system would raise difficult "transition issues," and he cautioned against "going for purity" in any kind of overhaul.-Eto, za vise pogledajte na GOOGLE-u (Greenspan tax reform)

    avatar

    10.03.2005. (12:09)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Sorry ali za sada je namjerno, jer primam i ovako toliko pitanja da ih jedva stignem odgovoriti! Da ih jos primam na email jedno po jedno, cijeli dan bi samo pisao odgovore, a sto je najvaznije, sad vec skoro 1/3 pitanja se moze odgovoriti PAZLJIVIM CITANJEM PREDHODNIH UNOSA BLOGA! OStavite pitanja o unosima ovdje a RAZNE PORUKE na HK#2 (link sa strane)! Mozda kasnije ! Fala na citanju!

    avatar

    10.03.2005. (12:14)    -   -   -   -  

  • meni_ce_cini_proljece

    Postovani optionMASTER, poceo sam skoro pratiti Vas blog i mogu Vam priznati da me je tematika veoma zaintrigirala, sa aspekta pocetnika iz trejdanja. Dopada mi se to sto Vi sa jednostavnoscu opisujete sve cega se docepate. Posebno mi se svidjaju vase analogije. Pitanje: Sada sam negdje pri kraju STOCKS (DIONICE) #4 i pokusavam pronaci STOCKS (DIONICE) #5, sto mi nikako ne polazi za "klikom misa". Da li je posrijedi neka greska jer sam obje arhive 2005-01 i 2005-02 "procesljao" a #5 nigdje ni traga. Srdacan pozdrav!

    avatar

    10.03.2005. (16:23)    -   -   -   -  

  • compa

    Mr. Option, tek sam otkrio ovaj blog i ostao paf.Sada se vracam na tvoje prve blogove i krecem od nule.Samo nastavi, ja se nadam da cu te uskoro stici. Prvo sto idem napraviti je da kupim knjigu.I jedna sugestija-napravi nesto ka prirucnik za nase u Domovini i probaj objaviti mislim da bi bio bestseller.Pozdrav

    avatar

    10.03.2005. (17:43)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Hvala na podrsci i citanju bloga! PROLJECE: problem je nastao zbog toga sto smo imali male probleme na serveru blog.hr u to doba, pa nisam imao naslova.. sad sam otisao tamo i "popravio" stvar i ako kliknes na link stockovi#5 sa strane odvesti ce te samo MALO IZNAD na sliku proslave 10K posjeta bloga, a unos koji trazis je samo malo ispod toga (jer oba dijele isti permalink)! stavio sam naslov i sad ne bi smjelo biti problema! COMPA: Ja bih rado izdao knjigu u Hrv. ali trebao bi me prvo kontaktirati neki izdavac odande. nadam se da ce netko od njih jednom vidjeti ovaj blog i ostaviti neki kontakt email ili nesto. ja cu lako dokazati svoj identitet jer samo ja posjedujem fizicki MASKOTU HKa tj ORIGINAL onog omrazenog LOGO- kipica- tj glave iz kuta bloga koja mi je jedini dokaz identiteta, ha ha !

    avatar

    10.03.2005. (22:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...